Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya'nın, Ukrayna ordusunun terörle mücadele operasyonu yaptığı bölgeye gönderdiği insani yardımları taşıyan tırların bir kısmının işlem yapılmak üzere sınır kapısına yanaştığı bildirildi.

Rus resmi haber ajanslarının bildirdiğine göre, bir süredir sınıra yakın bölgede bekleyen Rus insani yardım malzemesini taşıyan beyaz tırlardan 16'sı gümrük prosedürü ve arama işlemleri yapılmak üzere Donetsk Sınır Kapısı'ndaki kontrol noktasına girdi. Tırların işlemler tamamlandıktan sonra Ukrayna tarafına geçmesi bekleniyor.

Rusya'nın, Ukrayna ordusunun terörle mücadele operasyonu yaptığı bölgeye gönderdiği insani yardım konvoyu 12 Ağustos'ta yola çıkmıştı.

Moskova bölgesinden hareket eden konvoy 280 tırdan oluşuyor. Yardım konvoyunda, 400 ton tahıl, 100 ton şeker, 62 ton çocuk maması, 54 ton tıbbi malzeme ve ilaç, 12 bin uyku tulumu ve farklı kapasitelerde 69 elektrik üretim ünitesi yer alıyor.

Kiev yönetiminin, ayrılıkçılara silah ve mühimmat gönderildiği iddiasıyla yardım malzemelerinin Ukrayna'ya alınmayacağına ilişkin açıklamaları üzerine konvoy sınıra yakın yerde bekletiliyordu.