Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in imalat PMI'yı Ağustos ayında analist beklentilerinin üzerinde gerileyerek, kredilerdeki yavaşlama ve emlak sektöründeki düşüş ile birlikte dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin bu yılki büyüme hedefini tutturamama riskini yükseltti.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in hazırladığı öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayında 50.3'e düştü. İmalat PMI'yı  Temmuz ayında ise 51.7'di. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin Ağustos için tahmin medyanı  51.5 olacağı yönündeydi. 50’nin üzerindeki rakamlar büyümeye işaret ediyor.

Açıklanan verinin ardından Çin’deki hisse senetleri gerilerken, Avustralya doları düşüşü genişletti Temmuz ayında Çin’de kredi genişlemesinde düşmüş ve yatırım harcamalarındaki büyüme yavaşlamıştı. Çin Merkez Bankası (PBOC), ihtiyatlı para politikasını sürdüreceğini belirtti.

Hong Kong’ta bulunan Credit Agricole CIB kıdemli ekonomisti Dariusz Kowalczyk, “Parasal genişleme baskısı artacak ve daha fazla teşvik önlemlerinin alınmasını bekliyoruz. Merkez bankası 2014 yılı için yüzde 7.4’lük ekonomik büyüme hedefini değiştirmedi ancak bu sadece Pekin’in talebi desteklemede acele etmesi ile gerçekleşebilir” dedi