Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Temmuz ayı toplantı tutanaklarının sağlam istihdam rakamları sonrası 'erken faiz artışına' işaret etmesinin ardından yükselişi 3. güne taşırken S&P 500 Endeksi rekor seviyeye yaklaştı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 16:00'da yüzde 0.3 artarak günü 1,986.51 puan ile tamamladı. Endeks kısa bir süre için 24 Temmuz’da yükseldiği 1,987.98 puan seviyesine ulaştı. Dow Jones Industrial Average, 59.54 puan veya yüzde 0.4 artış  ile 16,979.13 puan oldu. Russell 200 Endeksi, yüzde 0.4 geriledi. ABD Borsalarında yaklaşık 4.9 milyar hisse işlem gördü ve işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 14 aşağısında seyretti.

Cincinnati merkezli Schaeffer’s Investment Research kıdemli araştırma başkan yardımcısı Todd Salamone, “Fed, eğer veriler hedeflerine doğru beklentilerinden önce hareket ederse faiz artışının da tahminlerden önce gerçekleşeceğini söyledi. Ancak bu büyük bir “eğer” diye konuştu

ABD Merkez Bankası (Fed) Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda bazı Fed yetkililerinin istihdamdaki artış nedeniyle faizlerin daha erken yükselebileceğini düşündükleri görüldü. Tutanaklarda ayrıca Fed yetkililerin teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın oldukları görülürken, faiz artışının beklenenden önce gelebileceğine ilişkin işaretler vardı. Fed'in Temmuz ayı toplantısının tutanaklarında " Katılımcıların çoğu komitenin hedeflerine daha çabuk ulaşılması halinde, teşvik politikalarının beklenenden daha önce sona erebileceği fikrinde" denildi.