Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:15'te güncellendi)

Standard&Poor's 500 Endeksi rekor kırarken, petrol fiyatları ile tahviller merkez bankalarının ekonomileri desteğe devam edeceğinin söylenmesi ile, yükseldi. Altın fiyatları ise, ABD'nin beklenenden erken faiz artırabileceği ihtimali üzerine, geriledi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 12:51'de yüzde 0.3 gerilerken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Hazine tahvili faizleri 4 günün ardından geriledi. Altın 2 ayın düşüğüne inerken, dolar kayıpları azalttı. Petrol fiyatları ise tırmandı.

ABD'de 2. el konut satışları 10 yılın yükseğine çıkarken, işsizlik başvuruları beklentilerden iyi çıktı. İmalat endeksi ise 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, dünkü tutanakların yetkililerin ekonomiyi destekelemeye devam edeceğini göstermesinin ardından, yarın istihdam konusunda konuşacak. Euro Bölgesi'ndeki imalat büyümesinin yavaşlaması, merkez bankası üzerindeki teşvik baskısını artırabilir.

Phoenix'te bulunan US Bank's Private Client Reserve bölgesel yatırım yöneticisi Jeff Kravetz " Piyasa, ABD hisseleri açısından çok elverişli bir konumda. Jackson Hole görüşmesi, Yellen'ın uzmanlık alanı istihdam konusunda olacak. Bu durum daha güvercin açıklamaların beklenmesine yol açıyor" şeklinde konuştu.

(21:15'te güncellendi)