Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hariç Asya hisseleri, Çin imalat PMI’ının beklentilerin üzerinde gerilemesinin ardından 9 günden bu yana ilk kez düşüş kaydediyor.

Piyasa değeri bakımından Çin’in en büyük kömür üreticisi China Shenhua Energy Co., Hong Kong’ta yüzde 2.2 geriledi. Tatts Group Ltd. bilançosunun tahminlerin altında kalmasının ardından Sidney’de yüzde 5.3 değer kaybetti. Dainippon Screen Manufacturing Co., UFJ Morgan Stanley Securities Co.’nun şirket hisselerini tavsiye etmesi ile Tokyo’da yüzde 3.9 prim yaptı.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.7 düşerek Hong Kong saati ile 11:08’de 509.25 puana indi. Endekste, yükselen her iki hisse senedi için beş hisse senedi gerileme kaydetti. Endeks dün 6 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti.

Hong Kong merkezli UBS AG Çin ekonomik araştırmalar müdürü Wang Tao, “Çin, toparlanma modunda olmayı sürdürüyor ancak hızı düştü ve o kadar güçlü değil. Yaz dönemi yükselişi mola veriyor” yorumunda bulundu.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in hazırladığı öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayında 50.3'e düştü. İmalat PMI'yı  Temmuz ayında ise 51.7'di. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin Ağustos için  tahmin medyanı  51.5 olacağı yönündeydi. 50’nin üzerindeki rakamlar büyümeye işaret ediyor.