Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:41'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi'ndeki imalat ve hizmet sektörlerindeki gerilemenin Avrupa Merkez Bankası (AMB) üzerindeki baskıyı artıracağı söylentiler ile bu ayın zirvesine yükseldi.

Raiffeisen Bank International AG, ikinci çeyrek net gelirinin tahminleri aşmasının ardından yüzde 11 yükseldi. Nobel Biocare Holding AG, 2014 yılı kar marjin tahminini artırmasının ardından yüzde 3.9 prim yaptı. Fresnillo Plc hisseleri madencilik şirketleri arasında en çok yükselen oldu.

Stoxx 600 Europe Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek günü 337.51 puandan kapattı. Endeks, Irak ve Ukrayna’daki gerilimlerin tırmanması ile 8 Ağustos'taki düşüşten yüzde 3.9 yükseldi. Endekste bugün el değiştiren hisselerin hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 22 aşağısında seyretti.

Londra'da bulunan Seven Investment Management LLP yatırım yöneticisi Ben Kumar " Avrupa ekonomisi çok kötü durumda olmasa da biraz desteğe ihtiyacı var. Bu durum da teşviğe yer açarak, yatırımcının daha iyimser olmasını sağlıyor" dedi.

Ulusal gösterge endeksleri 18 Avrupa ülkesinin 16'sında yükselirken, Fransa CAC 40 yüzde 1.2, Almanya DAX yüzde 0.9, İngiltere FTSE 100 yüzde 0.3 prim yaptılar.

(19:41'de güncellendi)