Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık sempozyumundan gelecek mesajlara odaklanması ile yükseliyor. Yükseliş, S&P 500 Endeksi'nin bugün yeni bir rekor kıracağının işareti olarak görülüyor.

Dollar Tree Inc., Family Dollar'ı almak için anlaşmasının ardından yüzde 4.6 değer kazandı. Sears Holdings Corp. 2. çeyrekte daha ciddi bir zarar açıklaması ile yüzde 1.2 değer kaybetti.

S&P 500'deki Eylül'de sona erecek vadeliler yüzde 0.2 kayıpla New York saati ile 07:19'da 1,986.7 puan oldu. Endeks, Fed tutanaklarının ABD ekonomisinin desteklenmeye devam edileceği mesajını vermesi üzerine, dün yüzde 0.3 artışla günü tüm zamanların en yüksek seviyesinin 2 puan yakınından kapattı. Dow Jones Endeksi'ndeki kontratlar ise 37 puan veya yüzde 0.2'lik yükselişle 16,987 puana ulaştı.

Londra'da bulunan Commerzbank AG küresel hisse senetleri ekonomisti Peter Dixon " Piyasalar Yellen'dan parasal genişleme sonrası ne olacağı ile ilgili ipuçları bekliyor. Benim kanaatime göre Yellen bunun veriye bağlı olduğunu söyleyecek. Merkez bankalarının görevi de, ekonominin toparlanmasına karşın kırılganlığın sürdüğü bu dönemde, piyasaları sınırsız likiditenin olmadığı bir duruma nasıl ayak uyduracağını göstermek olacak" şeklinde konuştu.

Fed Başkanı Yellen Jackson Hole'da yarın konuşma yapacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin de konuşma yapması bekleniyor.