Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:03'te güncellendi)

Dolar, ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Yellen'ın istihdam artışının ekonomik toparlanmaya katkı sağladığını ancak bu piyasada halen atıl bir durum olduğunu dile getirmesinin ardından, euro karşısında yeniden 11 ayın yükseğine çıktı.

ABD para birimi, Yellen'ın Jackson Hole'daki konuşmasının faiz artırımının önümüzdeki yıl geleceğine dair bir işaret olarak algılanması ile, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı. Kanada doları, hükümet raporunda enflasyonun 5 aydır ilk kez yavaşladığının görülmesinin ardından, 4 ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Connecticut'ta bulunan Royal Bank of Scotland Group Plc'nin RBS Securities biriminin kur stratejisti Brian Daingerfield " piyasasının tepkisi dolar açısından olumlu oldu. Yellen'ın istihdam piyasasına bakışının güvercin olmasına oldukça alışığız. Ancak bugünkü konuşma ne güvercin ne de şahin sayılır" dedi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak New York saati ile 13:11'de 1.3237 dolar oldu. Dün ise 1.3242 ile 10 Eylül’den bu yana en güçlü seviyeye ulaşmıştı. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.1 yükselişle 103.95 yen oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 137.60 yen oldu.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2 prim yaparak 1,028.94 oldu.

(21:03'te güncellendi)