Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:57'de güncellendi)

Altın New York'ta, yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın istihdam piyasasında halen atıl kapasitenin mevcut olduğunu belirtmesi ile erken faiz artışı endişelerinin azalması üzerine, 1 haftayı aşkın bir süredir ilk defa yükseldi.

Yellen konuşmasında Açık Piyasa Komitesi'nin geçen ay değindiği istihdam piyasasındaki atıl kapasitenin devam ettiği tezini yineledi. Altın fiyatları dün Fed'in Temmuz tutanaklarında erken faiz artışı sinyallerinin olması nedeniyle, 2 ayın düşüğüne gerilemişti.

New Hampshire'da bulunan Midas Funds yatırım yöneticisi Tom Winmill " Piyasayı gerçekten faiz artırmadan, bu konuda uyarmaya çalışıyorlar. Bu durum altına destek olacaktır" dedi.

Altın vadelileri, Fed'in tahvil alımı ve faiz düşürme hamleleri ile ekonomik toparlanma sağlamaya çalışmasının ardından, 1,923.70 dolar ile Kasım 2008'den Eylül 2011'e kadar bu yana ons başına fiyatlarını ikiye katlamıştı. Ancak fiyatlar geçen yıl küresel bazda büyümenin hızlanması ve politika yapıcıların tahvil alımlarını azaltmaları ile yüzde 28 gerilemişti. Altın fiyatları bu yıl ise, Ukrayna ve Ortadoğu'daki krizlerin talebi artırması ile, yüzde 6.1 arttı.

Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.4 yükselişle, New York saati ile 11:25'te ons başına 1,280.50 dolara çıktı.

(18:57'de güncellendi)