Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, gösterge endeksin 2. haftalık kazanca ilerlemesi ile birlikte ABD konut ve imalat sanayi verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinin güçlendiğine işaret etmesinin ardından yükseliyor.

Iluka Resources Ltd., karının beklenmedik şekilde artmasının ardından Sidney’de yüzde 3.4 yükseldi. Santos Ltd. gelirlerinin artmasının ardından yüzde 3.8 prim yaptı. Dünyanın en büyük giysi ve oyuncak üreticisi Li & Fung Ltd., Avrupa ve ABD piyasalarında koşulların zorlayıcı olmayı sürdüreceğini söylemesinin ardından yüzde 4.4 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 artarak Hong Kong saati ile 11:58’de 148.72 puana geldi. Endeks bu hafta yüzde 0.5 yükseldi ve yatırımlar Fed Başkanı Yellen’in Jackson Hole’de yapacağı konuşmasından faiz artışının tarihiyle ilgili ipuçları beklemeleri ile 6 yılın en yüksek seviyesinin yüzde 1 oranında uzağında seyrediyor.

Melbourne merkezli IG Ltd. piyasa stratejistlerinden Evan Lucas, “Veriler sağlam. ABD konut satışları verisi beklentileri aştı ve Philly Fed imalat sanayi endeksi de tahminlerin üzerinde geldi. Bu piyasaların yükselişini sürdürmesini destekledi” dedi. 

Hong Kong’ta Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 arttı. Hang Seng China Enterprises Endeksi ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Çin’de Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 artış sağladı. Yeni Zelanda’nın NZX 50 Endeksi, yüzde 0.3 yükselirken Singapur’un Straits Times Endeksi yüzde 0.2 artış kaydetti.