Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri öncesinde yatırımcıların merkez bankaları yetkililerinin yorumlarını para politikaları için ipuçları bulmak üzere değerlendirmeleri ile kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Chugai Pharmaceutical Co. yüzde 8.3 geriledi. Avustralya petrol rafinerisi şirketi Clatex Australia Ltd., bölgede yükselişlere öncülük ederek yüzde 6.6 değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, 2 haftalık kazancı takiben yüzde 0.1 kadar yükselişin ardından, yüzde 0.1’den az gerileyerek Hong Kong saati ile 12:41’de 148.50 puan oldu. Fed Başkanı Janet Yellen 22 Ağustos’ta Wyoming Jackson Hole’de yaptığı konuşmada, iş gücü piyasasındaki durgunluğun devam ettiğini belirtirken, faiz oranlarının yine de beklentilerden erken artırılabileceğini dile getirdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi daha fazla teşvik gerçekleştirileceğini ifade etti.

Sidney Merkezli AMP Capital Investors Ltd. stratejistlerinden Shane Oliver, “Fed Başkanı Yellen’dem daha az güvencin yorumlar duyduk. Küresel ekonomik toparlanma genel olarak yolunda ilerliyor ancak kademeli olarak. Merkez bankalarının faiz artışı için acele edecekleri bir atmosfer bulunmuyor” yorumunda bulundu.

Hong Kong’ta Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 gerilerken Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 düştü. Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.5 geriledi. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, CME Group Inc’in Globex elektronik işlem platformundaki teknik arızadan dolayı geç açılması ile yüzde 0.3 geriledi.