Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, bugün açıklanacak olan birinci el konut satışları verisinde artış görüleceği ve ekonominin toparlandığına yönelik bir sinyal daha ekleneceği beklentisi ile yükseliyor.

Burger King Worldwide Inc.'in Tim Hortons Inc.'i satın alma görüşmelerinin yapıldığının açıklanması ile Burger King yüzde 16, Tim Hortons yüzde 17 değer kazandı. InterMune Inc., Roche Holding AG'nin şirketin biyoteknoloji şirketini 8.3 milyar dolara satın alması ile yüzde 36 değer kazandı.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 08:24'te 1,994.7 puan oldu. S&P 500 geçtiğimiz hafta yüzde 1.7 ralli yaparak Nisan'dan bu yana en iyi haftalık performansı gösteredi ve üst üste üçüncü haftayı da yükselişle tamamladı. Dow Jones vadeli kontratları ise 53 puan, yani yüzde 0.3 artışla 17,046 puanda.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, ekonominin güç kazandığına yönelik sinyallere rağmen Fed'in faizleri düşük tutarak ekonomiyi desteklemeye devam edeceği söylentileri ile üst üste üçüncü haftada da yükselirken, 21 Ağustos'ta tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

Chicago Mercantile Exchange'de vadeli işlemleri teknik bir arıza nedeniyle bugün saatlerce durdu ve bu süreçten ABD hisse endeksleri, Hazine tahvilleri, petrol ve altın dahil birçok kontrat etkilendi.