Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman ekonomisinin Ukrayna- Rusya geriliminden olumsuz etkilendiğini belirtti. Merkel yine de bu yıl iyi bir büyüme performansı beklediğini söyledi. 

İki günlük İspanya ziyaretinde mevkidaşı Mariano Rajoy ile biraraya gelen Merkel, düzenledikleri basın toplantısında ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ile Rusya bağlamındaki gelişmelerde çok fazla bilinmeyen olduğunu ancak uluslararası ilişkilerde yapıcılığın hâkim olmasını gerektiğini belirten Merkel, buna rağmen almanya ekonomisinin yıllık büyüme hızının iyi olmasını beklediğini vurguladı.

Merkel, "Çok dramatik bir gelişme olmadıkça bu yıl Almanya'nın iyi bir büyüme kaydetmesini bekliyorum" ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı, İspanya ekonomisine yönelik de değerlendirmeler yaptı.

Ekonomik krizle mücadele eden İspanyol hükümetinin uyguladığı kemer sıkma politikalarını savunan Merkel, "Rajoy hükümeti, ispanya'da zor ve sıkı reformlar yaptı. İspanya, bu reformlar sayesinde son çeyrekte yeniden büyümeye geçti ve işsizlik oranı düşmeye başladı. Rajoy hükümeti, İspanya'nın refahının temelini atıyor" dedi.

İspanya Başbakanı rRhoy da mali ve ekonomik krizle mücadele için yapılan reformların sonucunu almaya başladıklarını vurguladı.

Rajoy "İyi yoldayız ama yapılacak çok şey var. Kendimizi övme hatasına düşmemeliyiz." diye konuştu.