Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

2.200 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Gazze krizinde taraflar 'kalıcı ateşkes' konusunda anlaştı. Mısır devlet televizyonu, Hamas ile İsrail'in 'kalıcı ateşkes' konusunda anlaştıklarını ve ateşkesin bugün başlayacağını bildirdi. Ateşkes Gazze'de yerel saat ile 19:00'da yürürlüğe girecek.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas " Filistin'in kalıcı ateşkesi kabul ettiğini duyuruyorum" dedi. Haaretz'in ismini vermeyen bir İsrailli kaynağın ağzından aktardığı habere göre, İsrail anlaşmayı kabul etti.

Filistin'in ateşkes görüşmelerindeki temsilcilerinden Kays Abdül Kerim, Mısır'ın arabuculuğunda sağlanan anlaşma uyarınca, Gazze ile İsrail arasındaki sınır kapısının açılacağını belirtmişti. Abdül Kerim, Filistin tarafının Gazze havaalanını ve limanını açmak yönündeki taleplerinin daha sonra müzakere edileceğini ifade etti. İsrail gösterge TA-25 Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

50 gündür süren çatışmalar sonucu çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 2.100 Filistinli, 4'ü sivil 68 İsrailli hayatını kaybetmişti.