Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:40'ta güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri, Avrupa'daki rekor düşük faizlerin yatırımcıyı daha yüksek faizlere yönlendirmesinin ardından, yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi dün ilk defa 2,000 puanın üzerinde kapanmasının ardından bugün büyük bir değişiklik göstermezken, dolar değer kaybetti.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise 3 baz puan düşüşle yüzde 2.37 olurken, İspanya ve Almanya'daki aynı vadeli tahvil faizleri, Avrupa Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı söylentileri ile geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi ve S&P 500 yatay seyretti. Dolar, ikisi dışında, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında değer yitirdi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise yüzde 0.6 yükseldi ve 3 yılın zirvesine ulaştı.

Brezilya'dan Japonya'ya ralliler ve S&P 500 Endeksi'nin 2,000 puan üzerine ilk defa çıkması ile, küresel çapta hisselerin değeri 66 trilyon ile rekora tırmandı. Fransa'da imalat sanayi güven endeksi düşerken, Almanya'da Tüketici Güveni göstergesi analistlerin tahmininden daha fazla düştü. Bu durum, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemeye gideceği yolundaki beklentileri güçlendirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı mevkidaşı ile gerçekleştirdiği, 2,000'den fazla insanın hayatına mal olan ayrılıkçı çatışmaların sonlandırmasına yönelik görüşmelerin "olumlu" geçtiğini kaydetti.

Frankfurt'ta DZ Bank AG analisti Felix Herrmann, "Oldukça doğru bir gidiş. Daha çok sayıda yatırımcı Eylül ayı başında büyük birşeyin duyurusunun yapılmasını bekliyor," dedi ve "Şu anda, yatırımcılar faizler üzerine oynamaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

(20:40'ta güncellendi)