Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, teknoloji ve otomobil şirketlerindeki rallinin yeni hisse satışlarının fonları var olan hisse senetlerinden uzaklaştıracağı endişesini gölgede bırakması ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

ABD’li Apple Inc. için üretim yapan Han’s Laser Technology Co.’nun şimdiye kadar yapılan en büyük iPad’i üretmeye hazırlandığının konu ile ilgili bilgili kişiler söylenmesinin ardından yüzde 5.1 prim yaptı. Shenzhen Auto Electric Power Plant Co. yüzde 2.3 yükselirken, BYD Co. hükümetin yeni şarj tesisleri inşalarına destek sağlamasının elektrikli araçlara talebi artıracağı iyimserliği ile yüzde 4.9 artış gösterdi. Agricultural Bank of China Ltd., kar büyümesinin yavaşladığını açıklamasının ardından geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 yükseliş ile 2,213.30 puana geldi. Endeks, yeni hisselerin halka ilk kez arzının fonları var olan hisse senetlerinden uzaklaştıracağı endişesi ile dün iki haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Bu hafta 10 şirket ilk halka arzlarını gerçekleştirecek ve Shanghai Securities News’ün haberine göre ilk halka arzların değeri yaklaşık 800 milyar yuan (130 milyar dolar).  

Şanghay’da bulunan Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Piyasa, yeni hisselerin halka arzının piyasadaki sermayeyi çekmesi ile bu hafta göreceli olarak büyük bir baskı altında olacak. Piyasa hala düzeltme modunda ancak satışların ardından hafif yükselişler görebiliriz” dedi.

CSI 300 Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek 2,332.94 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 0.5 arttı. Bloomberg Çin-ABD Hisse Senedi Endeksi, dün yüzde 0.2 yükseliş kaydetti.