Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD’de dayanıklı tüketim malları ve Tüketici Güveni verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinin güçlendiği iyimserliğini artırması ile değerleniyor.

Avustralyalı inşaat malzemeleri üreticisi Boral Ltd., karının tahminleri aşması ile yüzde 4.5 yükseldi. Japonya’nın en büyük üçüncü gemi üreticisi Kawasaki Kisen Kaisha Ltd., yüzde 3.7 prim yaptı. Flight Centre Travel Group Ltd. Sidney’de yüzde 2.4 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 12:32’de 148.52 puan oldu. Endeks, 6 yılın en yüksek seviyesinin yüzde 1 uzağında seyrediyor. Küresel hisse senetlerinin değeri, bu ay 1.1 trilyon dolardan fazla artış sağlanması ile 66 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. ABD’de dayanıklı tüketim malları siparişleri Temmuz ayında rekor seviyeye çıkarken, tüketici güveni 7 yıla yakın bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Sidney merkezli Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, “ABD ekonomisi artarak güçleniyor. Kar beklentileri zorlayıcı değil, değerlemeler ortalama seviyelerde ve geri satın alımlar devam ediyor. Fed destekleyici para politikasını sürdürecek. ABD faiz oranları en iki yıl daha rekor düşük seviyede kalmaya hazırlanıyor” yorumunda bulundu.