Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:37'de güncellendi)

Altın vadelileri, yatırımcıların alternatif varlık olarak altına talebinin azaldığını gösteren belirtiler ile, 2 ayın yakınında tutundu.

ABD devlet verisine göre, para yöneticileri geçtiğimiz 4 haftanın 3'ünde altın rallisi beklentilerini azaltırken, New York'taki açık pozisyonlar da 5 yılın en düşüğüne geriledi.

Altın vadelileri dün, ABD'de faizlerin artacağı beklentisi ile güçlenen dolara rağmen, gün içinde yüzde 1 kadar yükseldi. Doğu Ukrayna'daki çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2,000'den fazla kişinin hayatına mal olan ayrılıkçı mücadeleyi sonlandırmak amacıyla Ukraynalı mevkidaşı ile yürttüğü görüşmelerin "olumlu" geçtiğini kaydetmesine karşın yoğunlaştı.

Chicago merkezli Archer Financial Services piyasa stratejisti Blake Robben " Sermaye hisse senedi piyasalarına akıyor. Altın piyasasında durgunluk var" dedi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 gerileyerek, ons başına 1,283.30 dolarda kaldı.

ABD Doları

Dolar dün 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısında yaklaşık yedi ayın zirvesine çıktı. ABD'de dün açıklanan veriler, Tüketici Güveninin Ağustos ayında yaklaşık yedi yılın en yüksek seviyesine tırmandığını ve dayanıklı tüketim malları siparişlerinin analistlerin tahminlerinin yaklaşık üç katı hızda arttığını gösterdi. Küresel hisse senetleri dün dört haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Aralık vadeli gümüş kontratları yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 19.445 dolarda kaldı.

(19:37'de güncellendi)