Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:21'de güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda teşviği artıracağı yönündeki iddiaların yalanlanması üzerine, 11 ayın düşüğünden yükseliyor.

Euro, Reuters'ın isimsiz bir AMB kaynağına atıfla yaptığı haberde merkez bankasının teşviği önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda deflasyon riski ortaya çıkmadığı halde artırmayacağını belirtmesi üzerine, 4 gündür ilk kez dolar karşısında değer kazandı. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble dün AMB Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi'nde ortak vergi politikasına işaret etmediğini belirtmişti. Yeni Zelanda doları ralli yaparken, Türk lirası Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutması ile 2 haftanın en yükseğine çıktı.

New York'taki Westpac Banking Corp. baş Döviz stratejisti Richard Franulovich " euro Cuma ve Pazartesi günlerindeki gerilemesini bir nebze azalttı. Draghi'nin konuşmasının ardından bu çıkış kaçınılmazdı" dedi.

Euro dolar karşısında, 1.3153 seviyesi ile 6 Eylül’den bu yana en zayıf seviyeye gerilemesinin ardından yüzde 0.2 güçlenerek 1.3193 dolar oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.1 yükselerek 137.13 oldu. Dolar yen karşısında Temmuz’dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemi olan 7 günlük yükselişin ardından yüzde 0.1 gerileyerek 103.94 yen oldu.

(21:21'de güncellendi)