Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:14'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Nisan ayından bu yana en büyük iki günlük yükselişin ardından Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin olumlu ilerlediği sinyallerinin Almanya Tüketici Güveni verisini gölgede bırakarak yatay bir seyir izledi.

Telecom Italia SpA, Oi SA’nın Tim Participacoes SA’da hisse satın almak için opsiyonları gözden geçirdiğini açıklamasının yüzde 3.2 yükseldi. Oi SA ile birleşen Portugal Telecom SGPS SA, yüzde 6.3 değerlenerek Portekiz hisselerinin yükselmesine öncülük etti. Asos Plc satın alınacağı söylentileri ile son 10 yılın en dik yükselişine imza attı. Marine Harvest ASA beklenmedik bir çeyrek zararı açıklamasının ardından, yüzde 2.7 geriledi. United Utilities Group Plc, Bank of America Corp. ve Capital Markets LLC’nin şirketin hisse notunu düşürmesinin ardından yüzde 1.3 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1’den az yükselerek gün sonunda 343.33 puan oldu. Endeks, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin politika yapıcıların teşvikleri genişletmeye hazır olduğu sinyali vermesinin ardından geçtiğimiz 2 günde yüzde 1.8 artış gösterdi.

Oslo'daki Storebrand Asset Management yatırım yöneticisi Espen Fuernes " Piyasaların biraz duraksadığı görülüyor. Bilanço sezonunun sona ermesiyle, şirket haberlerinin az olacağı bir döneme giriyoruz. Bu yüzden jeopolitik gelişmelerin dışında ciddi bir ilerleme beklemiyoruz. Ukrayna'daki durum gerginliğini korusa da, iki tarafın görüşmesi dahi iyi haber" dedi.

Rusya Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı mevkidaşı Petro Poroşenko ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 2.000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan Gümrük Birliği Zirvesi’ni takiben açıklamalarda bulunan Poroşenko, Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın çatışmaları durdurmak için sunulan Ukrayna barış stratejisini desteklediklerini söyledi.

(19:14'te güncellendi)