Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:16'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların değerlemelere ağırlık vermeleri ve Rusya yanlısı isyancıların Ukrayna ordusuna saldırılarını artırmalarının ardından, 1 ayın yükseğinden geriledi.

Ocado Group Plc, Redburn Ltd.'nin hisselerin satışını tavsiye etmesinin ardından,2 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Telecom Italia SpA Vivendi SA'nın Telefonica SA ile GVT biriminin satışı için görüşmesi ile, yüzde 1.3 yükseldi. Essilor International SA, ilk yarıda karının yükselmesi ile yüzde 4.3 prim yaptı. Eiffage SA, Kepler Chevreux'nün hisse notunu artırması üzerine, yüzde 3.5 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Almanya'da işsizliğin beklenmedik biçimde artmasının ardından, yüzde 0.7 gerileyerek günü 341.05 puandan kapattı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin, politika yapıcıların teşvikleri genişletmeye hazır oldukları sinyalini vermesinin ardından, endeks düne kadar yüzde 2 yükselmişti.

Londra'daki Sevent Investment Management LLP yatırım yöneticisi Ben Kumar konuya ilişkin " Endeks son birkaç haftadır iyi bir ivme yakaladı. Yatırımcı ABD verisinin beklentilerin altında kalma ihtimaline binaen parasını çekiyor olabilir. Yatırımcılar, Almanya'daki işsizlik gibi Euro Bölgesi için kötü haberlerin AMB'yi harekete geçirecek ve ivmelenmeyi sürdürecek düzeyde olduğuna inanmıyor olabilirler" yorumlarını yaptı.

Stoxx 600 dün yüzde 0.1 artarak 24 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Endeks, tahmini gelirlerin 15.4 katı işlem görürken, 5 yıllık ortalama ise 12.6 seviyesinde.

(19:16'da güncellendi)