Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hisselerinin yeni hisse satışlarının fonları var olan hisse senetlerinden uzaklaştıracağı endişesiyle gerilemesinin ardından düşüş kaydediyor. Hindistan hisseleri rekor seviyeye ulaştı.

Şanghay Bileşik Endeksi, 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Country Garden Holdings Co., hisse senedi satışlarının indirim yapacağını açıklamasının ardından Çin inşaat şirketlerindeki düşüş öncülük etti. China Mengniu Dairy Co., bilanço açıklamasının ardından Hong Kond’ta yüzde 7.5 geriledi. ICICI Bank Ltd., S&P BSE Sensex’in kazançları 6 güne taşımasına öncülük etti.China Telecom Corp. Hong Kong’ta yüzde 6.4 prim yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, büyük bir değişiklik göstermeyerek Hong Kong saati ile 13:51’de 1,093.51 puana geldi. Endekste yükselen her hisse senedi için iki hisse senedi düşüş kaydediyor. Endeks, ABD ekonomisinin güçlendiği iyimserliği ve yatırımcıların teşvik genişlemesinin büyümeyi canlandıracağı iddiaları ile dün 3 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Hong Kong merkezli Kim Eng Securities Ltd. yöneticilerinden Thebes Lo, “Bugün genel olarak kar satışı yapılıyor. Yatırımcıların güveni küresel ekonominin gelişmesi ile yükseliyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 9.2 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.4 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 5.4 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.