Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Soruşturmayla ilgili bilgi sahibi iki kişinin verdiği bilgilere göre, Rus hackerların aralarında JPMorgan Chase & Co.’nun da bulunduğu en az 5 başka ABD bankasına saldırıda bulunması ile gigabaytlarca müşteri verisi kayboldu.

Bankalardan en az birinin, yapılan ihlalin Rus devlet destekli hackerlarla bağlantısı olduğunu ifade ettiği belirtiliyor. Araştırmaların devam etmesi dolayısıyla isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, FBI’ın saldırıların Rusya’ya uygulanan yaptırımlara karşı misilleme olup olmadığıyla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Bir ABD yetkisi, saldırıda çalınan hesap bilgilerinin fonları tahliye etmekte kullanılabileceğini ifade ederken bir diğeri ise bilgileri çalınan kişilerin Avrupa Bankaları müşterilerini de kapsayabileceğini belirtti. Rus hackerların banka çalışanlarının bilgisayarlarından da hassas veriler aldıkları belirtildi.

Finansal bilgi hırsızlıklarının çoğu perakendeci veya tüketicilerin kişisel bilgisayarlarını içerir. Karmaşık güvenlik duvarları ve sistemlerine sahip olmaları dolayısıyla büyük bankalardan veri çalınması ender rastlanan bir durum olma özelliği taşıyor.