Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Ukrayna’da tansiyonun yükselmesi ve yatırımcıların tüketici fiyatları ve sanayi üretimi verilerini değerlendirmeleri ile gerilerken, yenin kazançlara tutunmasının ardından Topix endeksi 4 aydan bu yana ilk aylık kayba ilerliyor.

Pioneer Corp., Sharp Corp. ile sermaye anlaşmasının sona ereceğini açıklamasının ardından yüzde 2.7 geriledi. Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Secrueities Co.’nun makine üreticisi Okuma Corp.’un notunun düşürmesinin ardından şirket yüzde 2.6 değer kaybına uğradı. Toyota Motor Corp., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Secrueities Co.’nun şirketin notunu yükseltmesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi. İlaç üreticisi Seikagaku Corp., yükselişi 2. güne taşıdı.

Topix endeksi, yüzde 0.1 artmasının ardından yüzde 0.4 düşerek Tokyo saati ile 12:33’te 1,276.24 puan oldu. Endekste bulunan 33 sanayi grubundan 5’i hariç tümü gerileme kaydetti. Endeks, yüzde 0.8 kayıp ile haftalık düşüşe ve yüzde 1 oranında gerileme ile Nisan’dan bu yana en büyük aylık kayba ilerliyor. Nikkei 225 Stock Average bugün yüzde 0.5 gerileyerek 15,386.25 puana geldi. Yen dolar karşısında dün yüzde 0.2 değerlenmesinin ardından bugün 103.72 yen seviyesinde tutunuyor.