Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:53'te güncellendi)

Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki yükseliş ile birlikte Şubat'tan bu yana en önemli ralliye yaklaşılması,ABD ekonomisi ile ilgili olumlu bir hava yaratırken, metal ve petrol fiyatları emtiayı yukarı taşıdı. Ruble, Rusya-Ukrayna krizinin derinleşmesi ile tüm zamanların en düşüğüne geriledi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 13:54'te yüzde 0.2 yükseleyerek 2,000.10 oldu. Endeks bu ay genelinde yüzde 3.6'lık bir yükselişe hazırlanıyor. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 çıkış sağlarken, 10 yıllık ABD Hazine tahvili faizleri bu ay 23 baz puan geriledi. Euro 10 yılı aşkın bir sürenin en uzun kayıp dönemine yaklaşıyor. Ruble 2. aylık gerilemesini sürdürürken, MSCI Asya Pasifik Endeksi 2005 sonrasındaki en uzun aylık kazanç dönemine yaklaşıyor.

Küresel hisse senetlerinin değeri Ağustos ayında 1 trilyon dolar artarak bu hafta toplamda 66.2 trilyon dolar ile rekor kırdı. Hisse senetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonun Ağustos'ta 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesi üzerine kazancını azalttı. İtalya, İspanya ve Almanya'da tahvil faizleri Avrupa Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı yönündeki söylentiler ile rekor düşük seviyelere geriledi. Ruble ve Rusya hisse senetleri, ileri yaptırımların yolda olduğu endişeleri ile geriledi.

Frankfurt'ta bulunan Bayerische Landesbank kıdemli stratejisti Marius Daheim " Draghi'nin konuşması para politikası açısından her türlü olasılığı ortaya çıkardı. Piyasada Draghi'nin her olasılığı değerlendirildiği düşünülüyor. Bu durum da tahvil faizlerini bir müddet geriletecektir" şeklinde konuştu.

(21:53'te güncellendi)