Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yeni hisse satışlarının talebi var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişesi ile 2 ayın en büyük haftalık kaybına hazırlanıyor.

Ülkenin en büyük alüminyum üreticisi Aluminum Corp. of China Ltd., ilk yarı zararının genişlemesi ile yüzde 1.7 geriledi. People.cn Co., bu ayki kazancının yüzde 29’a düşmesinin ardından yüzde 2.5 değer kaybetti. Savunma ile ilgili hisseler, Shanghai Securities News’un Çin’in bazı şirketlere askeri araştırma varlıkları sağlayabileceğini belirtmesi sonrasında değer kazandı.

Şhanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 yükseliş ile 2,201.60 puana geldi. Endeks bu hafta yüzde 1.8’lik gerileme ile 20 Haziran’da sona eren haftadan bu yana en büyük haftalık kaybı kaydediyor.

Şanghay merkezli Dragon Life Insurance Co. para yöneticilerinden Wu Kan, “Piyasadaki zayıflık bu haftaki ilk kez halka arz edilen hisse satışlarından kaynaklanıyor” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, Şanghay endeksinde işlem hacmi bu rapor yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 38 altında seyrediyordu.

CSI 300 Endeksi, yüzde 0.5 yükselerek 2,322.22 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 0.2 düşüş ile 3 haftanın en düşük seviyesine indi. Bloomberg Çin-ABD Hisse Senedi Endeksi, dün New York’ta yüzde 1.2 geriledi.