Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:54'te güncellendi)

ABD hisseleri, merkez bankalarının küresel ölçekte büyümeyi destekleyecekleri söylentileri ile, Şubat'tan bu yana en yüksek aylık kazanca yaklaşıyor. Gösterge endeksler bugün yatay seyrediyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi Ağustos'ta yüzde 3.6 yükselirken, 2000'den beri en iyi Ağustos performansına yakın. Endeks yüzde 0.2'den az bir yükselişe New York saati ile 13:37'de 2,000.26 puandaydı. İşlem hacmi 30 gün ortalamasının yüzde 39 aşağısında seyrediyor.

Ekonomik veriler ABD'de tüketici harcamalarının Temmuz'da beklenmedik bir şekilde 6 aydır ilk kez düştüğünü gösterirken, farklı bir rapor Euro Bölgesi'nde enflasyoun 2009'un ardından en düşüğe geldiğini gösterdi. Avrupa Merkez Bankası'nın üstündeki teşvik baskısı artıyor. ABD hisse senetleri Pazartesi günü İşçi Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Philadelphia'daki Aberdeen Asset Management Plc Kuzey Amerika biriminin başındaki Paul Atkinson konuya ilişkin " hisse senetlerindeki yatırımcı risklerin eksikliği değerlemeleri ve piyasayı yukarı taşıyor" şeklinde konuştu.,

(20:54'te güncellendi)