Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Topix endeksinin 4 aydan bu yana ilk aylık kaybı kaydetmesinin ardından yenin düşüşü genişletmesi ve yatırımcıların Japonya’nın sermaye harcamalarını değerlendirmesi ile değer kazanıyor.

İlaç üreticisi Fumakilla Ltd. Tokyo’da yüzde 19 yükseldi. İnternet şirketi CyberAgent Inc., kotasyonunu 5 Eylül’de Tokyo Stock Exchange’in ilk bölümüne taşıyacağı açıklamasının ardından yüzde 4.2 değerlendi. Nisshin Steel Co., hazine payını satacağını açıklaması ile yüzde 6.2 geriledi.

Topix, yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 12:37’de 1,281.47 puan oldu. Endekste düşen her hisse için iki hisse senedi yükseliş kaydediyor. Endeks, geçtiğimiz ay yüzde 0.9 düşüş ile Nisan ayından bu yana en büyük kaybı kaydetti. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.2 artarak 15,461.09 puana geldi. Yen dolar karşısında, 29 Ağustos’ta yüzde 0.4 düşmesinin ardından yüzde 0.1 değer kaybederek 104.17 yen seviyesine indi. Japonya’nın sermaye harcamaları ikinci çeyrekte beklentilerin altında bir yükseliş kaydetti.

Resona Bank Ltd. şef fon yöneticisi Koji Toda, “Yen biraz düşüş kaydederek hisse senetleri satışlarının önüne geçiyor. Satış vergisi artışında dolayı sermaye harcamalarının Nisan-Haziran dönemi için zayıf geleceğini tahmin ediyorduk. Önemli olan Temmuz-Eylül verisinin nasıl olacağı” ifadelerini kullandı.