Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:40'da güncellendi)

Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi ekonomisinin yavaşlamaya yönelik sinyaller vermesinin euroya talebi azaltması ile 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülartörler geçtiğimiz hafta euronun dolar karşısında iki yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü göstereceği iddiasında bulundular. Avrupa imalat PMI’ı Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişlemeye gideceği işaretlerini arturarak Ağustos ayında beklentilerin altında bir genişleme kaydetti. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın bu haftaki para politikası açıklaması öncesi tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Rus rublesi rekor düşük seviyeye geriledi.

Londra’da bulunan Canadian Imperial Bank of Commerce Döviz stratejileri müdürü Jeremy Stretch, “Bir süredir euro için aşağı yönlü hareket öngörümüzü sürdürüyorduk. Eurodaki düşüş ile birlikte AMB’nin ekonomiyi destekleyeceği varsayımları artıyor” dedi.

Euro dolar karşısında, erken saatlerde 1.3119 dolar ile 6 Eylül’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından büyük bir değişiklik göstermeyerek Londra saati ile 13:49'da 1.3119 dolar seviyesine geldi. Euro üst üste 7 hafta gerileyerek Aralık 1999’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.

Euro yen karşısında, Ağustos ayında yüzde 0.7 düşmesinin ardından yüzde 0.2 yükseliş ile 137.01 yenden işlem gördü. Dolar yen karşısında, geçtiğimiz ay yüzde 1.3 değerlenmesinin ardından bugün 104.28’den işlem görüyor. ABD Borsaları İşçi Bayramı nedeniyle bugün kapalı olacak.

(16:40'da güncellendi)