Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:35'te güncellendi)

İtalya ve Portekiz tahvilleri, Euro Bölgesi'nde imalat sanayi versinin gerilemeye işaret etmesinin merkez bankası teşviği tezini güçlendirmesi ile, yükseldi. Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in büyüme için yeni adımlar atacağı söylentileri ile yükselirken, ruble tarihin en düşük seviyesinde seyrediyor.

10 yıl vadeli İtalya tahvil faizi 2 baz puan düşerek New York saati ile 10:15'te yüzde 2.42 olurken, aynı vadedeki Portekiz tahvil faizi 4 baz puan gerileyerek yüzde 3.18 oldu. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.4 yükselişle kazancını 3. haftaya taşırken, Brezilya Ibovespa Ocak 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken, gösterge endeks 29 Ağustos'ta zirve rekoruna ulaşmıştı. ABD piyasaları bugün İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalı. Ruble dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybetti.

İddialar, politika yapıcıların küresel hisselerde Şubat'tan bu yana en dik yükselişi sağlayan ekonomik desteklere devam edecekleri yönünde. Avrupa Birliği hükümetleri bu hafta sonunda, Ukrayna'daki krizin daha kötüye gitmesi durumunda Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırımları onayladı.

 

Carmignac Gestion SA yatırım kurulu üyesi Jean Medecin " AMB yatırımcıya enflasyon beklentilerine ulaşmak için kararlı olduğunu göstermek isteyecektir. Faizlerde daha fazla gerileme ihtimali var. AMB'nin bu hafta geniş çapta bir parasal genişleme paketi açıklamasını ise beklemiyoruz" dedi.

Bloomberg anketine katılan 5 ekonomist AMB'nin Çarşamba günkü toplantısında refinansman faizini 10 baz puan yani yüzde 0.10 aşağı çekmesini beklerken, geri kalan 50 ekonomist ise bir değişiklik öngörmüyor.

Çin'in imalat PMI’ı Ağustos ayında 51.1'e geriledi. PMI Temmuz ayında 51.7 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 51.2 olacağı yönündeydi. 50'nin üzerindeki rakamlar sektörde genişlemeye işaret ediyor.

(18:35'te güncellendi)