Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi’nde imalat, İtalya’da üretimin azalması ile beraber Ağustos ayında beklentilerin üzerinde gerileyerek, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ekonomik toparlanma için teşviği artırmasına ihtiyaç duyulduğunu gösterdi.

Londra’da bulunan Markit Economics, Temmuz’da 51.8 olan PMI’ın Ağustos’ta 50.7’ye gerilediğini açıkladı. Endeks 50’nin üstünde kalarak büyümeye işaret etse de, daha önce yapılan tahmin olan 50.8’in altında kaldı. İtalya’da imalat sanayi geçen ay beklenmedik şekilde gerilerken, Almanya’da fabrika üretimi beklentilerin altında kaldı.

Londra’daki IHS Global Insight ekonomisti Howard Archer konuya ilişkin “ hali hazırdaki jeopolitik gerilim ve belirsizliğin birçok ülkede sürmesi Euro Bölgesi’ndeki imalatçıları zorluyor. AMB bu hafta olmasa da nihayetinde parasal genişlemeye başvurabilir” yorumlarını yaptı.

Draghi, düşen enflasyon beklentileri nedeniyle, AMB'nin bu hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısında geniş çaplı varlık alımlarının bir seçenek olarak görüşüleceği sinyalini vermişti.