Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna'nın güneydoğusundaki çatışmaları sonlandırmak için yapılan görüşmeler bugün Belarus'ta başlarken, Ukrayna hükümeti 1.600 Rus askerinin ülke sınırları içerisindeki ilerleyişlerini sürdürdüklerini iddia etti.

Artan çatışmalarla derinleşen açmazın Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yeni yaptırım uygulama ihtimalini ortaya çıkarması rubleyi dolar karşısında tüm zamanların düşüğünde tutmaya devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın  Ukrayna'daki Rus askeri istilasını kabul etmeyeceğini ifade etti.

Merkel Berlin'de düzenlediği basın toplantısında " Avrupa'da hiçbir bedel ödemeden sınır değiştirmek ve diğer ülkelere askeri saldırılar düzenlemek, bana göre ekonomi için bir takım dezavantajları kabul etmekten daha ciddi bir tehlike" diye konuştu.

Rusya, Ukrayna, Rus yanlısı isyancılar ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan temsilciler, barışı sağlamak adına uluslararası müzakereler için Minsk'te bir araya geldi. Ancak Putin isyancılara desteğini kesmeye yanaşmıyor. Putin dün verdiği bir televizyon röportajında " bir an önce kapsamlı müzakerelere başlamalıyız. Müzakereler yalnızca teknik konularda değil, aynı zamanda Ukrayna'nın güneydoğusundaki halkın çıkarlarına hizmet etmek için bölgendeki siyasi oluşumu ve bölgenin devlet statüsü konularında da olmalı" dedi.