Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, emeklilik reformunu destekleyen bir politikacının Sağlık Bakanı olarak atanacağı spekülasyonları ile yen zayıflarken 7 ayın en yükseğine ilerliyor.

Topix endeksi, yüzde 1.3 yükselerek Tokyo saati ile 13:02’de 1,299.56 puan oldu ve 22 Ocak’tan bu yana en yüksek kapanışı kaydetmeye hazırlanıyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.5 artış ile 15,710.98 puana geldi. Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF) kanun yapıcılarından Yasuhisa Shiozaki, yarın Japonya Başbakanı Shinzo Abe’in yeni kabineyi açıklaması ile Sağlık Bakanı görevine atanabilir. Yen dolar karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak 104.84 yene indi.

SMBC Nikko Securities Inc. stratejistlerinden Masashi Akutsu, “Shiozaki Sağlık Bakanı olursa yatırımcılar GPIF’te ve diğer kamu emeklilik fonlarında reformlar yapılacağını düşünecekler. Bu durum piyasayı olumlu etkileyecek” ifadelerini kullandı.

Toyota Motor Corp., yenin zayıflaması ile yüzde 2.1 yükseldi. Apple Inc.’e parça üretimi yapan Murata Manufacturing Co., Credit Suisse Group AG’nin şirketin hedef fiyatını yükseltmesinin ardından yüzde 5.2 prim yaptı. Miura Co., hisse bölünmesi açıklamasının ardından yüzde 1.8 artış kaydetti.