Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hariç Asya hisseleri Güney Kore üreticilerinin endeksi aşağı çekmesi ile geriliyor. Topix endeksi, Başbakan Shinzo Abe’in yarın yeni kabineyi açıklaması öncesinde yenin zayıflaması ile Tokyo’da ralli yaptı.

Hyundai Motor Co., Ağustos ayında satışlarının düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 2.4 geriledi. Samsung Electronics Co., 2 yılın en düşük seviyesine yöneldi. China Modewrn Dairy Holdings Ltd., bir yatırımcının şirketteki hisselerini satmasının ardından Hong Kond’ta yüzde 2.1 değer kaybına uğradı. Nintendo Co., yüzde 3.2 prim yaptı.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.6 gerileyerek Hong Kong saati ile 12:33’te 509.78 puana indi ve 18 Ağustos’tan bu yana en düşük kapanışa ilerliyor. Topix endeksi, yen dolar karşında Ocak’tan bu yana en zayıf seviyeye gerilerken, 7 ayın en yükseğine ilerliyor.

Sidney merkezli AMP Capital Investors Ltd. küresel stratejistlerinden Shane Oliver, “Hisse senetleri artık aşırı ucuz değil ancak pahalı da sayılmazlar. Hisse senetleri için genel olarak atmosfer olumlu görünüyor. Değerlemeler uygun ve parasal koşullar oldukça hafif” şeklinde konuştu.

Güney Kore’de Kospi endeksi, yüzde 0.8 geriledi. Tayvan’da Taiex endeksi, yüzde 1 düştü. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yatay bir seyir izledi. Hong Kong’ta Hang Seng Endeks, yüzde 0.6 düşüş kaydetti. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi ve Singapur’da Strait Times Endeksi yüzde 0.3 artış gösterdi.