Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:36'da güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Şubat'tan bu yana en yüksek aylık kazancı kaydetmesinin ardından,ABD hisseleri, enerji üreticilerindeki gerilemenin imalatta Ağustos'ta kaydedilen artışı gölgelemesi ile, geriliyor.

Newfield Exploration Co. enerji üreticilerinin grup olarak yüzde 1.3 düşüşünün ardından yüzde 2 geriledi. Staples Inc., Credit Suisse Group AG'nin hisse notunu artırması ile yüzde 7.2 yükseldi. Dollar General Corp., Family Dollar Stores Inc. için yaptığı teklifi artırmasının sonrasında yüzde 0.7 değer kazandı. Regeneron Pharmaceuticals Inc., kolesterol ilacı geliştirme testi sonuçlarını yayımlamasının ardından, yüzde 3.7 prim yaptı.

S&P 500 yüzde 0.25 gerileyerek New York saati ile 14:36'da 1,998.46 puan oldu. Dow Jones endeksi 54.94 puan veya yüzde 0.3 gerileyerek 17,043.51 seviyesinde. ABD hisse senedi piyasaları dün İşçi Bayramı nedeniyle kapalıydı.

Cincinnati'de bulunan Schaeffer's Investment Research Inc kıdemli hisse senedi analisti Joe Bell " 2.000 seviyeleri hala mümkün, ancak henüz bu eşiği ikna edici bir biçimde aşamadık. Kısa vadede bu bizi biraz yavaşlatabilir. İmalat endeksi beklenenden iyi geldi. Ancak Ağustos'un önemli kısmında gördüğümüz bu sağlam rallinin ardından, biraz nefes almaya ihtiyacımız var" dedi.

ABD'de ISM imalat endeksi, beklentileri aşarak 59.0 ile son 10 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Institute for Supply Management (ISM) adlı grubun imalat endeksi, Temmuz'da 57.1 olmuştu. 50'nin üstündeki değerler büyümeye işaret ederken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 57 oldu. ABD'de imalat sanayisinin 3 yılın en yüksek seviyesinde yükselmesi, ABD'deki fabrikaların 3. çeyrekte ekonomiye destek olacağını gösterdi.

(21:36'da güncellendi)