Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yenin emeklilik reformu yapılacağı söylentilerinin ardından Ocak’tan bu yana en düşük seviye gerilemesi ile yükselerek 2014 yılındaki kayıplarını silmeye hazırlanıyor

Japonya’da topix endeksi, emeklilik maaşlarında reformu destekleyen bir bakanı görevlendirileceği söylentilerinin ardından yenin Ocak’tan bu yana en düşük seviye gerilemesi ile artış kaydederek 2014 yılındaki kayıplarını silmeye hazırlanıyor.

Topix, yüzde 0.7 yükselerek Tokyo saati ile 1,305.99 puana geldi. Endeks, 14 Nisan’daki düşük seviyesinden yüzde 15 artış kaydetmiş oldu, yıllık yükselişi ise yüzde 0.3 oranında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.9 artış ile 15,812.47 puan oldu. Japonya Başbakanı Shinzo Abe’in emeklilik maaşlarında reform yapılmasını destekleyen Yasuhisa Shiozaki’yi sağlık bakanı olarak ataması bekleniyor. Yen dolar karşısında 105.31 yen seviyesini görerek 10 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeye indi.

Tokyo’da bulunan Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. portfolyo yöneticilerinden Yusuke Kuwayama,  “Shiozaki’nin atanma haberleri piyasaya büyük bir mesaj veriyor. GPIF’te reform yaşanacağı iddiaları ile yen geriledi” dedi.