Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri,  Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) 3 ana faiz oranını düşürmesinin ve varlık alımına başlanacağının açıklanmasının ardından, 2 ayın en yükseğine çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, AMB'nin faiz indirimlerinin ardından yüzde 1.1 yükselerek günü 348.89 puandan kapattı. Güne daha düşük başlayan endeks, AMB'nin faiz indirimlerinin ardından kayıplarını sildi. AMB Başkanı Draghi'nin varlık alımlarına başlayacaklarını açıklamasının ardından endeks banka hisseleri ile kazancını artırdı.

AMB Eylül ayı toplantısı sonrasında politika faizini yüzde 0.15'ten yüzde 0.05'e indirdiğini açıkladı. AMB ayrıca marjinal fonlama oranını da yüzde 0.40'tan yüzde 0.30'a, mevduat faizini ise eksi yüzde 0.1'den eksi yüzde 0.2'ye düşürdü. AMB Başkanı Mario Draghi TSİ 15:30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Düseldorf’ta bulunan Lampe Asset Management fon yöneticilerinden Michael Woischneck, “ 3 ana faiz oranının da indirilmesi ve AMB'nin varlığa dayalı menkul değer programı tarafında da hamleler yapması gerçekten iyi haberler. AMB'nin tüm bunları aynı gün açıklaması da sevindirici. Piyasanın beklentiler karşılandı denebilir" dedi.

(19:15'te güncellendi)