Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Google Inc. Avrupa Birliği'ndeki hakimlerin tartışmalı 'internetteki unutulma hakkı' kararı ile ilgili havada kalan husuları netleştirmek için Avrupa'ya geliyor.

Avrupa Adalet Divanı'nın Mayıs ayında aldığı ve Google'a arama sonuçlarında çıkan bilgilerin bir kısmının talep olması halinde silinmesini emreden kararını eleştiren dünyanın en büyük arama moturundan yetkililer 9 Eylül'de Madrid'den başlayarak Avrupa şehirlerinde toplantılar yapmayı planlıyor. Google karşıtları bu adımın arama motoruna hizmet etme amaçlı bir tartışma başlatmak için başlatıldığını savunuyor. Google'ı eleştirenler bu meselenin denetçiler ve mahkemeler tarafından çözülmesi gerektiğini düşünüyor.

London School of Economics (LSE) yatırım birimi yöneticisi Simon Davies " Google'ın bu hamlesi bir lobicilik faaliyeti ve reklam amacı taşıyor. Şirketin danışman ekibinde üç dört açık görüşlü insan olsa da, süreç özel hayat konusunda yanlı ve yayın haklarını önceliyor" dedi.

Şirketin baş avukatı David Drummond'a göre Google, karar ve uygulanması ile ilgili somut bir tartışmayı amaçlıyor. Danışmanlar arasında unutulma hakkını açıkça ahlaka aykırı olarak değerlendiren Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales da var.