Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kore merkez bankası, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faiz indirimi ve teşvik paketinin Asya’nın dördüncü büyük ekonomisi üzerindeki etkilerini izlemek amacıyla borçlanma maliyetlerini değiştirmedi.

Merkez bankası 7 günlük repo oranını 4 yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesi olan yüzde 2.25’te tutma kararı aldı. Geçtiğimiz ay yapılan 25 baz puan düşüş ile 1 yıldan uzun bir süre içindeki ilk faiz oranı indirimi gerçekleştirilmişti. Bloomberg anketine katılan 20 ekonomisttin tahminleri de faiz oranlarının sabit tutulacağı yönündeydi.

Kore Maliye Bakanı Choi Kyung bu hafta yaptığı açıklamalarda ekonomik toparlanmanın zayıf olduğunu ve teşviklerin ve para politikalarının destekleyici olmayı sürdürmesi gerektiği ifade etmişti. Merkez bankası Temmuz ayında 2014 yılı için büyüme tahminini düşürmüştü. İkinci çeyrekteki ekonomik büyüme ise 2 yıla yakın bir sürenin en zayıf seviyesinde gerçekleşmişti.

Seul’da bulunan HI Investment & Securitites başekonomisti Park Sang Hyun, “Politika yapıcılar ekonomiyi canlandırmak ve desflasyon riskini uzaklaştırmak için çok çabalıyorlar. Ekonomik büyüme ivmelenmez ve vonun değeri artmaya devam ederse Kore merkez bankası bu yıl yeni bir faiz oranı indirimi baskısı ile karşı karşıya kalacak” diye konuştu.