Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Bölgesi ekonomisindeki yatırımların, ancak Avrupa Birliği ile çalışan hükümetlerin reformları gerçekleştirme ve ekonomilerini canlandırmada başarılı olmaları halinde Euro kriz öncesi düzeylere geri dönebileceğini söyledi.

Draghi Milano’da yaptığı açıklamalarda enflasyonun istenilen seviyelere yaklaşması, ekonominin canlanması ve işsizliğin düşmesi için yatırımlarda kararlı bir yükselişin zorunlu olduğunu ifade etti. Draghi, “Hiçbir parasal genişleme, gerçekten de hiçbir teşvik paketi doğru yapısal politikalar uygulanmadan başarılı olamaz. Politikalar potansiyel büyümeyi desteklemeli ve güveni pekiştirmelidir” dedi.

Franfurt merkezli Avrupa Merkez Bankası Haziran ayından bu yana faiz oranlarını düşürdü, uygun banka kredileri teminatında bulundu ve kredileri desteklemek ve deflasyon riskini uzaklaştırmak için varlığa dayalı menkul kıymet satın alımları yapılacağını açıkladı.

Draghi, “Euro Bölgesi’ndeki iş yatırımları seviyesi 2008’den bu yana hafif bir yükseliş gösterirken, ABD’de kriz öncesi seviyede. Bu durum değişene kadar güçlü bir toparlanma görmeyeceğiz” dedi.