Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi’nin Euro Bölgesi maliye bakanları ile görüşme ve ABD’de perakende satışlar ve Tüketici Güveni verilerinin açıklanması öncesinde yükseliyor. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri düşüş gösteriyor.

Statoil ASA, bazı petrol ve gaz varlıklarını BASF SE’nin sahip olduğu Wintershall birimine 1.3 milyar dolara satmaya karar vermesinin ardından yükseldi. RWE AG, JPMorgan Chase & Co.’nun yatırımcılara şirket hisselerini satmayı tavsiye etmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Aveva Group Plc, eurodaki düşüşün şirketin ilk yarı performansını olumsuz etkilemesi ile 16 yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 artarak Londra saati ile 08:15’te 344.87 puan oldu. Endeks, gelecek hafta İskoçya’nın bağımsızlığının oylanacağı referandum öncesinde çoğu İskoç’un bağımsızlığa destek verdiğini gösteren anket ve AMB teşviklerinin bölgenin durağan ekonomisini canlanma yeterliliğine yönelik yatırımcı endişeleri ile bu hafta yüzde 0.8 geriledi. Aralık ayında vadesi dolan Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düştü.

Draghi bugün Milano’da Euro Bölgesi finans bakanları ile ekonomik toparlanma süreci ile ilgili görüşecek. Draghi, Euro Bölgesi’nde yatırımların kriz öncesi seviyelere dönebilmesinin AB hükümetlerinin reformları başarılı olarak gerçekleştirmeleri ve büyümeyi canlandırmalarına bağlı olduğunu söyledi.