Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin kredi verisini beklentilerin altında kalması ve yatırımcıların ABD’de politika ypaıcıların faiz oranlarını tahminlerden erken artıracağı spekülasyonları ile Mart’tan bu yana en büyük haftalık kayba hazırlanıyor.

Citic Ltd. Hong Kong’ta yüzde 4.1 geriledi. Cnooc Ltd. petrol fiyatlarının üst üste 2. haftalık kayba hazırlanması ile enerji hisselerindeki  düşüşlere öncülük etti. Largan Precision Co., CIMB Group Holdings Bhd.’nin fiyat hedefini düşürmesinin ardından Taype’de yüzde 6.3 değer kaybetti. Güney Kore vonu ve Filipin pezosu dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 13:30’da 1,067.56 puan oldu ve haftalık kaybını yüzde 2.7’ye taşıyarak 5 haftanın ilk düşüşüne hazırlanıyor. Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredileri Ağustos ayında beklentilerin altında kalarak hükümetin ekonomik büyüme hedefine ulaşmakla güçlük çekeceği işaretlerini artırdı. Dolar önemli para birimleri karşısında, yatırımcıların Fed gelecek hafta yapacağı toplantı öncesinde faiz artırımı öngörülerini değerlendirmeleri ile Kasım’dan bu yana en büyük haftalık kazanca ilerliyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 6.4 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.5 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.