Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:10'da güncellendi)

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Fed'in bu haftaki toplantısında, faiz oranlarının "kayda değer bir süre" düşük kalacağı şeklindeki söylemini sileceği spekülasyonu ile birlikte, son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Getiri eğrisi olarak adlandırılan, iki yıl vadeli ve 10 yıl vadeli tahvillerin faizlerinin arasındaki fark, 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Fed fonları vadeli kontratları, ABD merkez bankasının gösterge faizi gelecek yılın Temmuz ayına kadar artırma olasılığı yüzde 59. Bu olasılık Ağustos ayı sonunda yüzde 51 seviyesindeydi. Bugün ABD'de açıklanan New York bölgesi imalat sanayi endeksi Eylül ayında beklenenden daha iyi çıktı.

Londra'da  Rabobank International sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Richard McGuire, "Piyasa şahin bir Fed için hazırlandı," dedi ve "Değişim fiyatta, bu nedenle, Fed'in piyasaları şaşırtması için engel önemsiz değil" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 08:46'd yüzde 2.59'a geriledi. Bu kağıdın faizi, geçen hafta 15 baz puan yükseldikten ve 16 Ağustos 2013'te biten haftadan bu yana en hızlı yükselişi göstermesinin ardından, yüzde 2.62'ye kadar çıkarak 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

New York Fed imalat sanayi endeksi, Ağustos ayında, Temmuz ayındaki seviyesi olan 14.69'dan 27.54'e çıktı. Bloomberg'in anketine göre, bu verinin 15.95 seviyesinde çıkması bekleniyor.

(16:10'da güncellendi)