Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'de General Motors'un (GM) ürettiği araçlarda üretim hatasından kaynaklanan ölüm olaylarıyla ilgili Bağımsız Tazminat Komisyonu, GM'nin belirttiğinden daha fazla hatalı ölüm olayı tespit etti.

Hatalı anahtar problemi yüzünden 125 ölüm iddiasını araştıran GM'nin tuttuğu bağımsız uzmanlardan oluşan tazminat komisyonu, konuyla ilgili raporunu yayımladı.

GM'nin ürettiği araçlardaki kontak anahtarı bağlantılı ölüm oranın firmanın belirttiği gibi 13 kişi değil, 19 olduğuna karar veren komisyon, 19 hatalı ölüm için tazminat ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Hangi iddianın geçerli olacağı konusunda komisyonun yetkilileri, kontak anahtarı bağlantılı ölenlerin sayısının 19 olduğunu açıklarken, GM'nin her bir ölüm olayı için en az 1 milyon dolar, ölenin hayatta kalan eşi için 300 bin dolar ve bakmakla yükümlü olduğu her bir kişi için de 300 bin dolar tazminat ödeyecek.

GM, ''mali ve tıbbi tedavi tazminatı'' adı altında da kazalardaki her yaralanma olayı için en az 20 bin dolar ödeme yapacak.

Yaralanmalarla ilgili olarak 320 tazminat iddiasıyla başvuruda bulunulduğu ve şu ana kadar 12 iddia sahibine tazminat öndenmesinin uygun olduğuna karar verildiği belirtildi.

30 Haziran'da 8 milyon 450 aracını geri çağıran GM, Kuzey Amerika'da bugüne kadar 29 milyona yakın aracını geri çağırdı.