Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:54'te güncellendi)

ABD hisseleri ve emtia, Çin Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı söylentileri ile yükseliyor. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, dolar ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışı için acele etmeyeceği söylentileri üzerine, geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 12:41'de yüzde 0.7 yükseldi. Bakır fiyatları yüzde 2.5 artarken, WTI petrol yüzde 1.9 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 geriledi ve gelilşen piyasa hisseleri yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizleri 3 baz puan düşerek yüzde 2.56 oldu.

Sina.com'un haberine göre Çin, Başbakan Li Keqiang'ın ekonomik büyümeyi sağlamak için attığı adımlar çerçevesinde en büyük 5 bankaya 500 milyar yuanlık (8.14 milyar dolar) likidite sağladı. Wall Street Journal'ın aktardığına göre ise, Fed parasal genişleme bittikten sonra faizleri uzun bir süre daha düşük tutma taahhüdünü yineleyecek.

New Jersey'de bulunan Themis Trading LLC hisse senedi biriminin eş başkanı Joe Saluzzi " Piyasa parasal genişleme ile Çin'in bankalara yeni yıl armağınını değerlendiriyor ve sonuç ortada. Piyasanın genişlemenin sebebinden haberi olmayabilir ancak, para akışının yaptığı etki bu" dedi.

(20:54'te güncellendi)