Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:14'te güncellendi)

Altın, Çin Merkez Bankası'nın teşvik hamlesinin alternatif varlık talebini artırması ile, 1 haftayı aşkın sürenin en ciddi yükselişini kaydetti.

Sina.com'un haberine göre Çin, Başbakan Li Keqiang'ın ekonomik büyümeyi sağlamak için attığı adımlar çerçevesinde en büyük 5 bankaya 500 milyar yuanlık (8.14 milyar dolar) likidite sağladı. Wall Street Journal'ın aktardığına göre ise, Fed parasal genişleme bittikten sonra faizleri uzun bir süre daha düşük tutma taahhüdünü yineleyecek.

Chicago'da bulunan Integrated Brokerage Services LLC yetkilisi Frank McGhee konuya ilişkin " Altın talebi doların zayıflaması ve Çin'in teşvik programı ile artıyor. Fed'in yarınki faiz kararı uzun vadede altına yön verebilir" yorumlarını yaptı.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 12:24'te, ons başına 1,238.90 dolara ulaştı. Kontrat dün 1,226.30 dolara kadar inerek 9 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Spot altın Londra'da yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,238.36 dolara çıktı.

Altın, Bloomberg Spot Dolar Endeksi'nin 14 ayın yükseğine çıkması ve Fed'in varlık alımı programını bitirmeye yaklaşması ile, ilk çeyreklik kaybına yaklaşıyor.

(21:14'te güncellendi)