Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, piyasaların dünkü resmi tatilin ardından bugün tekrar açılması ve yenin yükselmesi ile 6 günden bu yana ilk kez gerilerken Topix endeksi 6 yılın en yüksek seviyesinden geriliyor.

Satışlarının yüzde 80’inden fazlasını yurtdışından elde eden otomobil üreticisi Honda Motor Co., yüzde 0.9 geriledi. Beysbol stadyum işletmecisi Tokyo Dome Corp. yıllık karındaki düşüş olacağı tahminini açıklamasının ardından yüzde 2 değer kaybetti. Alibaba Group Holding Ltd.’de hissesi bulunan SoftBank Corp., Çin’in en büyük e-ticaret şirketinin ilk halka arzdaki kazanma arayışında olduğu miktarı yükselmesi ile yüzde 3.8 prim yaptı.

Topix yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,309.52 puan oldu. Endekste düşen ve yükselen hisse senedi sayısı aynı seyrediyor. Endeks geçtiğimiz hafta Temmuz 2008’den bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmıştı. Nikkei 225 Stock Average bugün yüzde 0.4 düşerek 15,889.59 puana indi. Fed’in iki gün sürecek para politikası toplantısı bugün başlıyor.

Tokyo’da bulunan SMBC Friend Securities Co. şef stratejisti Toshihiko Matsuno, “Piyasa, yükselişin ardından mola alıyor. Piyasanın modu Fed toplantısı öncesinde geri çekilme yönünde seyrediyor” diye konuştu.