Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin çoğu, doğrudan yabancı yatırımların (DYY) düşmesi ve teknik göstergelerin gösterge endekste bulunan hisse senetlerinin yarısına yakınının 4 aydan uzun süren ralliyle aşırı hızlı yükseldiği sinyali vermesi ile geriliyor

Alibaba Group Holding Inc’in hisse sahibi olduğu otel ve ofis binaları tasarımcısı Suzhou Gold Construction Decoration Co., yüzde 2.1 gerileyerek 2 aylık rallisini yüzde 31’e düşürdü. Apple Inc. üreticilerinden Han’s Laser Technology Co. yüzde 1.8 değer kaybederek bu yılki kazancını yüzde 47’ye düşürdü. AVIC Aircraft Co. yüzde 4 gerileyerek savunma şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 artarak yerel saati ile 13:07’de 2,343.42 puana geldi. Endekste yükselen her hisse senedi için iki hisse senedi düşüş gösteriyor. Endeks, teşvik beklentisi ve Şanghay ve Hong Kong Borsaları arasındaki bağlantının sermaye akışını artıracağı söylentileri ile Mart ayının ortasından bu yana yüzde 17 ralli gerçekleştirdi. Çin’in doğrudan yabancı yatırımları, multinasyonel şirketlere yönelik tekelciliğe karşı yapılan incelemelerin genişlemesi ile 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Şanghay’da bulunan Zheshang Securities Co. analistlerinden Zhang Yanbing, “Piyasa çok fazla yükseldi ve molaya ihtiyacı var. Veri olumlu gelmedi. Büyük bir düşüş yaşamadık ancak ben yakın dönemde dalgalanmaların süreceğini düşünüyorum” dedi.

CSI 300 Endeksi yatay bir seyir izliyor. Hang Seng China Enteprises Endeksi, ilk seans işlemlerinin tayfun dolayısıyla pital edilmesinin ardından tekrar işlemlere başlayarak Hong Kong’ta yüzde 0.1 yükseldi.