Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Fed’in bugün başlayacak iki günlük toplantısı öncesinde 2002’den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.

China Mobile Ltd. yüzde 1.5 geriledi. Ramsay Health Care Ltd., Paul Ramsay Health Care Ltd.’nin şirketteki hisselerini satmasının ardından Sidney’de yüzde 3.4 değer kaybına uğradı. Alibab Group Holding Ltd. yatırımcılarından SoftBank Corp., Çin’in en büyük e-ticaret şirketinin ilk halka arzdaki kazanç arayışı miktarını yükseltmesinin ardından Tokyo’da yüzde 3.6 prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 13:21’de 144.70 puana geriledi. Endeks düşüşü 9. gün taşıyarak Haziran 2002’den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Fed politika yapıcılarının iki gün sürecek para politikası toplantısı bugün başlıyor.

Colonial First State Global Asset Management StepheN Halmarick, “Asıl önemli olan konu Fed’in faiz oranlarının artırılmasına yaklaşıldığı yönünde işaretler vererek rehberliğini değiştirip değiştirmeyeceği. Fed’in sıkılaştırma sürecine geçişi Asya bölgesindeki piyasalar için zor olacak” dedi.