Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:39'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, bu hafta gerçekleştirilecek İskoçya bağımsızlık referandumu ve ABD Merkez Bankası Fed'in bugün başlayacak para poltikası toplantısı ve İskoçya bağımsızlık referandumu öncesinde, iki haftanın en düşüğüne geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 gerileyerek günü 342.84 puandan tamamladı. Gösterge endeks, yatırımcıların İskoçya bağımsızlık referandumu ve merkez bankasının parasal genişleme politikaları ile ilgili endişeleri 4 Eylül’de 2 ayın en yüksek seviyesini görmesinden bu yana yüzde 1.7 geriledi.

Oslo’da bulunan Storebrand Asset Management yöneticilerinden Espen Furnes, “Yatırımcılar, yaz aylarındaki ekonomik yavaşlamanın ardından Avrupa hisse senetleri il ilgili tedbirli davranıyorlar. İskoçya bağımsızlık referandumun belirsiz kaynağı olmayı sürdürüyor. Ayrıca Fed’in şahinsel tavır alacağı riski yatırımcıların hisse iştahını azaltıyor” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler Fed’in bugün başlayacak ve iki gün sürecek olan para politikası toplantısında faiz oranlarının aynı seviyede tutulacağı tahmininde bulunuyor. Fed Başkanı Janet Yellen yarın bir basın toplantısı yapacak.

(19:39'da güncellendi)